Iskustva pacijenata


Sandra P. – Cerebralna paraliza

Par dana nakon implantacije matičnih ćelija, prestala je da koluta sa očima (fiksiran pogled na gore u levu stranu, na momenat). I odmah joj se regulisala stolica, sada je ima svaki dan, a ranije nije mogla čak i po 5-6 dana.

Sada se više smeje, pogled je zreliji, mimika lica je bogatija. Manje je pospana, pa se bolje može raditi sa njom. Manipulacija predmetima je bolja, duže zadržava igračke u rukama, i više razume šta sa njima treba da radi, ne baca ih tako često kao ranije.
U stojećem položaju uz pridržavanje, oslonac na stopala uglavnom pun. Kolena manje savija nego ranije. Na kratko uspeva da održi stojeći stav kada se sama pridržava. Kada sedi na lopti ili stolici, kada joj se pruže ruke pokazuje inicijativu da sama ustane (sama se vuče rukama na gore).

Do kraja decembra imala je napade skoro svaki drugi dan, a sada su prošle 4 nedelje bez i jednog napada. Ona se ponaša kao da smo joj ukinuli neki lek, ali nismo, još uvek pije sva tri leka (Eftil, Lamictal, Ospolot).


Života J.– Povreda kičmene moždine

Datum rodjenja: 27. Februar 1959. Ruma, Srbija
Tretirana bolest: povreda kičmene moždine


Kako se dogodilo?

U martu 2005. godine doživeo sam saobraćajnu nesreću. Od zadobijenih povreda ostao sam oduzet.


Posledice

Leva ruka nije imala nikakvu funkciju, a desnu sam mogao da koristim sa 40% kapaciteta, bez kontrole fine motorike. Ispod grudi nisam imao nikakav osećaj, mada sam mogao da predosetim potrebu za mokrenjem i pražnjenjem creva. Regulacija telesne temperature je bila vrlo teška. Ili mi je stalno bilo hladno ili nisam mogao da se rashladim, što mi je davalo dodatne probleme. Moj život se potpuno promenio. Počeo sam da gubim nadu, jer po poslednjim dostignućima kozervativne medicine nije bilo puno nade za moj oporavak.

Tretman

U toku 2008. godine od -e sam saznao za mogućnost lečenja matičnim ćelijama. Shvatio sam da bi mi implantacija matičnih ćelija pružila novu šansu za bolji život.
Bio sam izuzetno zadovoljan organizacijom službi klinike, počevši od dočeka na aerodromu, prevozom specijalizovanim vozilom i visoko profesionalnom pruženom medicinskom uslugom i asistencijom -e.


Oporavak

Nakon tretmana matičnim ćelijama u septembru 2008. krenuo sam sa upornim vežbanjem sa velikom motivacijom za oporavak. Nakon 6 meseci vratio mi se osećaj u leđima, a delimično u stomačnim mišićima. U desnoj nozi se vratio osećaj dodira, a na levoj delimično. Imam potpuni osećaj u preponama, testisima i povratila mi se erekcija. Uspeo sam da postignem potpunu koordinaciju ruku. Naročito kod desne šake je poboljšana fina motorika. Pokretljivost i funkcija leve ruke je bolja bar za 50%, a šake 25%. Sada se njome služim kao desnom.

Nakon implantacije matičnih ćelija regulacija telesne temperature je vraćena u normalu.
Imam novi kvalitet života, daleko sam samostalniji i još više motivisan da se podvrgnem novom tretmanu implantacije matičnim ćelijama.


Leo L.

Četiri mjeseca nakon implantacije matičnih stanica Leo napreduje polako.
On ima mnogo bolju kontrolu glave i trupa. On se oslanja polako na rukama, više na lijevoj strani. U tom položaju je podiže svoje tijelo s rukama i okreće glavu lijevo i desno.

Kada sjedi s prekriženim nogama i naginje se s rukama na fizio-roll, on je u mogućnosti da bude na koljenima.
Ravnoteža je puno bolje. Sa SWOSH-om Leo može sjediti samostalno za neko vrijeme, s prekriženim nogama.

Psihički je Leo puno bolje, više svjestan stvari koje se događaju oko njega i, naravno, više zahtjevan. On traži stalnu pažnju i zabavu.
EEG je konačno poboljšan. Najveći napredak zabilježen je sa njegovim vidom. Dioptrija je značajno smanjena, i nema potrebe da Leo nosi naočale. Astigmatizam je gotovo na kraju.
Očekujem da Leovo stanje bude još bolje u narednih nekoliko mjeseci ...


Pacijent Darko B. - moždani udar u moždanom stablu

Promjene koje su nastupile kod Darka B. (moždani udar u moždanom stablu) kojem su implatirane matične ćelije u oktobru 2010. godine:

- Vrtoglavice jačeg inteziteta (toliko jake da svako pomjeranje izaziva nelagodnosti i uznemirenost). Nakon konsultacije sa izabranim ljekarom i primjenom "Ginko forte" vrtoglavice su se svele na ranije stanje sa stalnim, ali podnošljivim vrtoglavicama.

- Niži nivo šećera u krvi od normalnog. Nivo šećera je nešto niži od rangiranog, ali poznato da niži novo šećera izaziva vrtoglavice i malaksalost. Tako da se trudimo da ishranom Darko dobije dodatni šećer.

- Nema negativnih pojava tipa temperatura, osipa, glavobolja...

- Darko uz pomoć terapeuta stoji na svojim nogama. Sa svakom fizikalnom terapijom nešto duže stoji - počeli smo sa brojanjem do 10 za prvo stajanje uz podršku terapeuta i svakim danom to je nešto duže... Tako da sada planiramo nabavku stajalice koja omogućava duže stajanje pacijenta uz potpunu sigurnost po pacijenta. Prilikom stajanja kod Darka nema podrhtavanja koljena - "klecanja" ili slično, što terapeut smatra pozitivnim.

- Držanje glave je duže i samostalnije (bez Šancove kragne)

- Usta se otvaraju nešto više nego ranije (to je milimetarski pomak), jer Darko ima trismus - grč vilice i od dana moždanog udara usta su mu zatvorena i hrani se preko gastro stome.

- Dobro raspoloženje i svakako nada u oporavak.


Zoran G.: Priča pacijenta Zorana G. – povreda kičmene moždine

Prošlo je nešto više od 6 mjeseci nakon prvog tretmana matičnim stanicama, i imam potrebu da vam dam kratki uvid poboljšanja dosad.
Uglavnom, 20tak dana nakon tretmana dobio sam kvalitetniji osjet u nogama, da bi se taj osjet dosad popravio u toj mjeri da do koljena osjetim hladni zrak, tako i topal-hladan dodir.

Što se tiče motoričkih funkcija uveliko su se popravile , te u desnoj nozi imam kvalitetnu kontrakciju mišića i patele na koljenu.
Uglavnom po mišljenju mog fizioterapeuta zadnjih 6 mjeseci se vidi očiti napredak u rehabilitaciji, što mogu umnogome zahvaliti tretmanu matičnim stanicama.

Planiram drugi tretman implantacije sredinom septembra.

S poštovanjem

Zoran G.


Zvonko Milojević polako ustaje

Nekadašnji golman Crvene zvezde Zvonko Milojević (40) iz Jagodine uz pomoć ortopedskih pomagala napravio je prve korake. U teškoj saobraćajnoj nesreći 15. novembra 2007. godine u Belgiji, ovom fudbaleru je povređena kičma.
Tri godine je bio prikovan za kolica, ali je posle nekoliko tretmana matičnim ćelijama i zahvaljujući rehabilitaciji u Ribarskoj Banji, započeo ostvarenje svog jedinog sna: stati na noge.

Nekadašanji golman reprezentacije Jugoslavije, Crvene zvezde, Jagodine, Anderlehta i Lokerena sada uspešno dobija i svoju najtežu bitku u životu

- Posle niza operacija i četiri tretmana matičnim ćelijama mogu da napravim nekoliko koraka oslanjajući se na ortopedska pomagala. Međutim, imam teškoće prilikom savijanja kolena, jer su mi butni mišići atrofirali. Tretmani su izuzetno skupi, ali na sreću moj kum Dejan Stanković mi uvek pomaže - kaže Milojević.

Milojević sa posebnim uzbuđenjem govori o prvim pozitivnim signalima oporavka, koji ulivaju i veći optimizam posle proživljene agonije. On u svom mobilnom telefonu čuva video snimak prvih nekoliko koraka koje je napravio posle tri godine u kolicima.

- Napravio sam nekoliko pokreta kukovima, što je rezultat rehabilitacije u Ribarskoj banji. Došao sam ovde kao beznadežan slučaj, prikovan za kolica. Posle ovih nekoliko koraka uz pomagala, verujem da mi uskoro kolica neće biti potrebna.
Na klinici su mi saopštili da je u slučaju mojih povreda svaki mali napredak veliki.

O svakom boljitku odmah ih obavestim. Posle kontrole i operacije u oktobru, saopštili su mi da je najvažnije da verujem u oporavak. Uspeo sam da pomerim noge, a sledeći pomak je da hodam bez longeta. Mišići su atrofirali, kad budu mogli da drže moje telo, onda ću biti spreman za štake - hrabri se objašnjavajući Milojević.

Posle nesreće on je izgubio osećaj za sitost i glad. Zato mora da vodi računa da se ne ugoji, jer veću težinu noge ne bi mogle da podnesu. Njegov kum Dejan Stanković, kapiten reprezentacije Srbije i milanskog Intera, pokriva troškove lečenja, prevoza u inostranstvo i operacija.


Jedan je Deki


- Tek u ovakvim situacijama čovek vidi ko mu je iskren prijatelj.
Želim da se na prvom mestu zahvalim Dekiju, zatim menadžeru Dejanu Mehoviću i golmanu Bojanu Jorgačeviću iz Genta, Goranu Lovreu, Crvenoj zvezdi i gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi, kao i Anderlehtu i Lokerenu.

Daće Bog da se oporavim, a posle ću znati šta dalje. To nikada neću zaboraviti, iza njih ne stoje reči, nego dela. Hvala im na tome, zdravlje nema cenu - kaže Milojević.


Matične ćelije za novi život

Vaše bolje sutra može početi već danas

Bolesti i stanja koja se mogu tretirati matičnim ćelijama

- Povreda kičmene moždine
- Šlog
- Diabetes Mellitus tip 1 i 2
- Metabolički sindrom
- Diabetična neuropatija
- Cerebralna paraliza
- Usporen psihomotorni razvoj
- Idiopatska encefalopatija-
- Mišićna distrofija
- Multipla skleroza
- ALS / amiotrofična lateralna skleroza
- Alchajmer
- Parkinson
- Druga neurološka obolenja
- Kardiovaskularne bolesti & Anemija
- Arterijska hipertenzija
- Bolesti očiju & Makularna degeneracija
- Bolesti jetre
- Autizam
- Osteoartroza
- Reumatoidni artritis
- SMA 1, 2 i 3 /spinalna mišićna atrofija
- Erektivna disfunkcija
- Ulcerativni kolitis, Chronova (Kronova) bolest
- HOBP / hronična opstruktivna bolest pluća
- Emfizem pluća
- Anti-Aging, tretman protiv starenja
- Anemija
- Lupus
- Muška neplodnost

- Fridrajhova ataxia

- Kancer (stabilizovan)Cell Therapy Center EmCell

KlinikaLaboratorijaSoba za pacijentePrijem pacijenataNakon implantacije matičnih ćelijaSoba za pacijenteOrdinacija

VIDERMA - Terapija matičnim ćelijama


Code Optimisation, CMS and SEO by CSSDIZAJNERKE