Pratimo zajedno kako napreduju naši pacijenti

Naši pacijenti koji su bili na tretmanu FSC matičnih ćelija, od Januara ove godine, registrovali su poboljšanja zdravstvenog stanja. Za svaku od dijagnoza, karakterističnih tegoba, zdravstvenih problema za svakog pacijenta pojedinačno, klinika je dala svoju projekciju i očekivanja o napretku nakon lečenja.
Patrick N. (CP), "Posle mesec dana kako smo dobili matične ćelije Patrik hoce da sedi, još nije perfektno sedenje ali pokušavamo i trudimo se. Paznja nam se jako poboljšala i spazam se dosta smanjio, pijemo homeopatske magnezium D6, -10 kom na dan,i Lavende kapi." (30/12/2013)Kod Miroslava Š. (CP) promene na bolje su se osetile još tokom boravka na  klinici i neposredno nakon povratka: opustila se muskulatura, desna šaka se ispravila, bolje spava, nema trzanja na zvuke, kosa je počela da raste, bolje i čvršće stoji i sedi, lakše radi čučnjeve uz "Švedske" lestve, desna noga više ne beži, dočekuje se na obe noge, cela muskulatura je više relaksirana...Anđeli S. (SMA-2) je značajno pojačan imunitet, prema rečima majke M.S. ona od povratka sa klinike nije imala prehlade i otpornost organizma na infekcije je mnogo bolja. Nadamo se da ćemo postaviti njen video zapis u toku Decembra sa novim dobrim vestima o napretku.
Predrag Ž (CP) je takođe napredovao, više detalja uskoro kada obavimo podrobniji razgovor sa njegovom majkom S.Ž. Nevena Ć. (MD) je krenula na lečenje u teškom stanju zbog opšte i slabosti interkostalne muskulature. Ona se polako oporavlja, vraća joj se apetiti i jača imunitet. Nikola T. (SMA-2) je bio na implantaciji pre oko 2 meseca, što je kratak period za registrovanje napretka, ali ga ipak ima. Njegovo psiholopko stanje je znatno bolje, imunitet je ojačan, roditelji redovno izveštavaju o promenama i tek u narednom periodu se očekuje napredak u na fizičkom planu, u skladu sa prognozom lekara sa klinike. Kliknite za Nikolin video (preuzeto sa B92) pre odlaska na lečenje.
Zoran N. (ALS) je na lečenju bio u Avgustu ove godine i po njegovim rečima stanje je vidno bolje: pokreti rukama su lakši, sigurniji, ima više snage, desna noga pokazuje jačanje i bolju kontrolu. Obzirom na njegovu dijagnozu, ovo se za tako kratko vreme smatra uspehom jer, ne samo da je stanje stabilizovano i da nema pogoršanja, nego se situacija okreće ka napretku. Vladimir D. (DM-1) se nedavno vratio sa tretmana. Po njegovim rečima, nensosni bolovi u nogama, kao posledica neuropatskih promena, su se povukli, što mu pruža novi kvalitet života. Sledi praćenje pada nivoa glukoze u krvi i posledično smanjenje potreba za insulinom.
 Po povratku sa lečenja, tokom Maja, objavićemo više informacija o  Ivanu M. (Epi). Ivan M.  nema više noćno mokrenje. Vjekoslav B. (Neuro): "Poštovani gospodine Erdeljan, želimo vam se zahvaliti na izuzetno uspješnoj organizaciji našeg puta u Kijev kao i samog boravka u Kijevu. Od samog početka našeg putovanja iz Sarajeva kao i povratka nazad sve je besprijekorno funkcionisalo, čak i bolje nego što smo očekivali, što smatramo isključivo vašom zaslugom. Veoma smo oduševleni i pohvaljujemo osoblje klinike EmCell za nihovu profesionalnost,ljubaznost i srčanost. Pohvale i za odabir hotela Libid, kao i za ljubaznost i susretljivost osoblja i naravno pohvale i za Vladimira. S poštovanjem ,Vjekoslav B."

Za Slavku Z. (Parkinson) ovo je bio treći tretman matičnim ćelijama, zahvaljujući čemu je postignuta uspešna inhibicija dalje progresije bolesti. U periodu od 6 meseci očekujemo napredak stanja. Evo njenog komentara: "Pozdravljeni gospodin Aleksandar! Jučer smo slali v Kijev par riječi. I sada da i Vama napišem, da je bilo bivanje v Kijevu vrlo prijatno. Sve je bilo vrhunsko, tako v hotelu, kao na klinici. Svi su bili vrlo prijazni . I na carini isto tako. Niko me nije ništa ni pitao. Isto tako se zahvljujem i Vama za sve, što ste mi organizirali. I sada nadam se, da matične čelije radijo. Pa čemo se još čuti. Lep pozdrav, Slavka"
Milan P. (ALS)-HR: "
Pozdrav poštovani, stigli smo kući. Eto ne znam gdje na počnem. Svaka riječ hvale i zahvale je premalo za kompletan Tim EmCell klinike, i za Vas koji ste nam sve ovo i organizirali. Ono što smo mi sa sobom ponijeli kući jest jedna velika toplina i optimizam koji su nam liječnici utisnuli. Svi su tako stručni,pažljivi odgovorni(...) ne znam što ih još mogla navesti,previše je tih riječi. Ono što je nas najviše razveselilo jest to da smo stigli na vrijeme, te što su nam dali dobre prognoze. Moramo maximalo obratiti pažnju na fizikalne terapije, i što više iskoristiti more. S njima smo u kontaktu mjesečno jednom, i u slučaju bilo kakvi pitanja, slobodno ih možemo kontaktirati 0-24h. Hvala im VELIKA. Hvala i Vama još jednom na organizaciji,na svemu. Srdačan pozdrav od obitelji Peraić!
Radivoj Š (CP) SRB. uskoro ide na svoj drugi tretman matičnim ćelijama u Kijev. Roditelji su se odlučili na taj korak zadovoljni rezultatima prvog lečenja.

Elena R. (Usp.Ps.Mot.Raz.) SRB, se sprema za drugi tretman u Kijevu upravo jer su rezultati prvog lečenja biliodlični. Roditelji žele da za nhju izvuku maksimum.

Ranko K. (HOBP) SRB, je veoma zadovoljan rezultatima lečenja u Kijevu. Ponovo šeta, vozi automobil, pojačao je fizičke aktivnosti, pumpice više i ne koristi.

 
Zajedno do boljeg zdravlja

Uz vas smo od prvog kontakta pa sve do povratka sa lečenja matičnim ćelijama na "Cell Therapy Center EmCell"  iz Kijeva.

Broj matičnih ćelija u odnosu na broj ostalih ćelija opada sa starenjem organizma. Tako novorođenče ima 50 puta više matičnih ćelija u odnosu na sredovečnog čoveka:


- Kod novorođenčeta odnos je:        1/10.000
- Kod tinejdžera je:                            1/100.000
- Do 50 godina života je:                 1/ 500.000
- Do 70 godina života pada na:    1/1.000.000


>> Popunite osnovni formular

>> Pročitajte priče pacijenata

>> Video zapisi pacijenata


VIDERMA - Terapija matičnim ćelijama


Code Optimisation, CMS and SEO by CSSDIZAJNERKE